HTML

A fordítás fortélyai

Itt megtudhatod, hogy valójában mi is egy jó fordítás titka...

Friss topikok

  • tezita1@gmail.com: Szerintem sem használhatók a fordítóprogramok. Ha színvonalas fordítást szeretnél, akkor látogass ... (2010.03.02. 18:17) A webfordítás lényege

Linkblog

Archívum

A webfordítás lényege

2009.10.31. 11:14 :: BecsakTamas

Egyre többször találkozhatunk webfordító programokkal. De mire is használhatók ezek tulajdonképpen? Mikor célszerű ilyen segítséget igénybe venni.

Tudjuk, hogy ami ingyen van az nem biztos, hogy minden esetben a legjobb: "Ingyen húsnak híg a leve" - ahogy a közmondás is tarja. Vannak azonban olyan helyzetek, ahol a webfordító programok segítségünkre lehetnek ha fordításról van szó.

Amennyiben nem beszéljük a fordítandó nyelvet, akkor azt tanácsolom, hogy ne is próbálkozzunk ilyen szoftverekkel, mert érthetetlen kavalkád lesz a vége. Ha a fordítás nagyon nehéznek tűnik vagy éppen egy szakszöveggel találjuk szemben magunkat, akkor sem tanácsos az ilyen jellegű szoftvereket segítségül hívni.

Ha beszüljük a fordítandó nyelvet, legalább középfokon és a szöveg nem nagyon speciális, akkor nyugodtan igénybe vehetjük ezeket az online szoftvereket. Nagyon fontos, hogy mindig ellenőrizzük le a fordítást, mert sokszor előfordul, hogy a gép máshogy értelmezi az adott szöveget, mint ahogy azt mi szeretnénk. A fordítás lényege ilyen esetben, hogy nagyban megkönnyítheti a munkánkat, azonban nem helyettesítheti azt.

Szakszerű vagy hivatalos fordítás esetén inkább vegyünk igénybe egy fordítót vagy fordítóirodát. Ilyen esetben nem érhet minket csalódás.

Sok sikert és szerencsés fordítást...

1 komment

Címkék: fordítás fordító webfordítás

A bejegyzés trackback címe:

https://forditas.blog.hu/api/trackback/id/tr611488519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tezita1@gmail.com 2010.03.02. 18:17:33

Szerintem sem használhatók a fordítóprogramok. Ha színvonalas fordítást szeretnél, akkor látogass el a honlapunkra:

www.nyelvhid.hu/

Üdv.
süti beállítások módosítása